Lilla Böslid
En tegelbyggnad med människor framtör. Himlen är blå och solen lyser

Ellens restaurang invigd – potatis i fokus på Lilla Böslid

Under ett soligt lunchmingel invigdes i veckan Ellens på Lilla Böslid utanför Halmstad. Hallands landshövding Anders Thornberg klippte bandet inför inbjudna gäster som bjöds på snittar med potatis i huvudrollen – en försmak på restaurangens profil med halländska råvaror i säsong.

I sitt invigningstal nämnde Anders Thornberg Hushållningssällskapets viktiga roll inom utveckling och att vara en del av sin tid med rötterna i sin historia.

– Låt potatisen spira, låt husmanskosten glänsa och låt Lilla Böslid fortsätta vara en plats där historia, framtid och smaker möts.

I egen regi

Restaurangen på Lilla Böslid drivs nu i egen regi av Hushållningssällskapet Halland, och har ett särskilt fokus på att lyfta den halländska potatisen.

– Den här satsningen ligger i tiden. Vi vill lyfta Hallands råvaror och då särskilt potatisen. Jag känner att vi verkar efter donationens vilja, det är fantastiskt att kunna välkomna nya målgrupper till Lilla Böslid, säger Annika Bergman, vd på Hushållningssällskapet Halland.

En donation som lever vidare

Restaurangen har fått namnet Ellens som en hyllning till Ellen Larsson som donerade gården till Hushållningssällskapet Halland 1984.

– Donationen har möjliggjort så mycket för oss. På gården har vi vårt huvudkontor, ett aktivt jordbruk och flera fältförsök. Här finns en våtmarkspark, plats för konferenser och möten. Det hade inte varit möjligt utan donationen förklarar Annika Bergman.

Lokala smaker i centrum

Restaurangen drivs av Paulina Kristofferson och hennes team, med kärlek till lokal mat.
– Vi är så glada att välkomna både nya och gamla gäster till en varm och härlig miljö. Här kan du som gäst njuta av god halländsk mat med potatis i fokus – en riktig hyllning till vår fantastiska råvara, säger Paulina Kristofferson.